Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

NovéFlex streeft naar duurzame oplossingen en duurzaam ondernemerschap. De impact die huidige bouwoplossingen hebben op het milieu nemen wij zeer serieus. Hierom zijn NovéFlex producten en oplossingen milieuvriendelijk en vooral grondstof besparend. Echter, NovéFlex gaat in haar zorg verder dan alleen de zorg voor het milieu. Ook met andere maatschappelijke aandachtspunten wordt rekening gehouden bij NovéFlex.

Waarom?

Te vaak wordt alleen gekeken naar wat een product of dienst in geld kost. Dit is geen goede weergave van de daadwerkelijke kosten van een product. Een product kost namelijk niet alleen maar een bepaalde hoeveelheid geld, maar het heeft ook ‘onzichtbare’ kosten. Denk bijvoorbeeld aan wat een product kost aan milieuvervuiling of de gezondheid van medewerkers. Vaak worden deze kosten gemaakt bij de ontwikkeling en productie van het product.

Als we bovenstaande als uitgangspunt nemen, blijkt dat een product veel meer kost als het bijvoorbeeld is geproduceerd door kinderarbeid of als het veel milieuvervuiling als gevolg heeft. NovéFlex wil vanzelfsprekend niets te maken hebben met kinderarbeid en verkwisting van milieu of maatschappij. Daarom streven wij ernaar om onze échte kosten zo laag mogelijk te houden. Wij ondernemen terwijl we oog hebben voor deze wereld en de mensen die daarop leven. Dat is pas voordelig produceren!

Hoe?

Met onze innovatie streven wij naar het creëren van werkgelegenheid, maatschappelijk verantwoorde woon- en leefomgevingen, het verkleinen van onze ecologische voetafdruk en het beschermen van onze planeet.

Zo zijn onze oplossingen bijvoorbeeld dusdanig ontworpen dat ze flexibel, herbruikbaar en aanpasbaar kunnen worden ingezet, zonder ingrijpende veranderingen aan het gebouw. De door ons gebruikte materialen zijn recyclebaar en de lokale voorzieningen (gebouwen en materialen) kunnen met minimale aanpassingen (renovaties) 100% benut en hergebruikt worden. Dit met het gevolg dat niet alleen het milieu minder wordt belast, maar dat ook betere arbeidsomstandigheden kunnen worden gecreëerd voor bijvoorbeeld de installateur of bouwvakker die belast is met het opknappen van een gebouw.

Meer informatie?

Wij vertellen u graag over de voordelen die de NovéFlex oplossingen hebben voor mens, milieu en maatschappij. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie! Daarnaast bevat het onderstaande document een greep uit de voordelen van onze oplossingen.